Εξοικονομώ για επιχειρήσεις: Οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος

Με δύο δράσεις του ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ θα επιχειρηθεί στο επόμενο διάστημα να «θωρακιστούν» ενεργειακά οι επιχειρήσεις. Οι παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των δύο προγραμμάτων, σχετίζονται με την ενσωμάτωση στις επιχειρήσεις εφαρμογών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, καθώς και με ενέργειες που αποσκοπούν στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών τους για την εξοικονόμηση ενέργειας, δηλαδή για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης.

Η προκήρυξη των δράσεων αναμένεται στα μέσα Μαΐου και αφορά όλες τις επιχειρήσεις της χώρας, ανεξαρτήτου μεγέθους. Το ύψος της επιδότησης μπορεί να κυμαίνεται από 35% έως και 80% και καθορίζεται από το είδος των επιλέξιμων δαπανών, την περιοχή που δραστηριοποιείται η επιχείρηση και το μέγεθός της. Για παράδειγμα, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε μειονεκτικές περιοχές θα μπορούν να λάβουν το ανώτατο ύψος της ενίσχυσης, ενώ αντίστοιχα οι μεγάλες που έχουν την έδρα τους στις ανεπτυγμένες περιφέρειες, θα έχουν χαμηλότερη επιδότηση.

Συνέχεια ανάγνωσης

Επικοινωνία
  • Δημοσθένους & Αγ. Πάντων, Καλλιθέα 176 72
  • 210 9525116
  • 6909 104260

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Αρ. Γ.Ε.ΜΗ.: 155922003000